CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

26 August 2011

Ucapan raya in advance

Hello everyone and assalamualaikum.
It’s been a week and half since i’ve come back to my homeland. Malaysia oh tanah airku.
Negaraku. Tanah tumpahnya darahku. (sila nyanyi dengan bersemangat waja)
It’s great to see tanah kehijauan, gunung, ladang dan rimba. It’s wonderful to be with family even family member still tak cukup lagi. Sorang kat uni and sorang kat hostel. It’s exciting to join iftar at Puan Ummi’s and Encik Abah’s school. Yes, both of them are teachers.
And now we’re getting closer to aidilfitri. Coming to you in a few days and taraaa!
Selamat hari raya, hari untuk kita bergembira, setahun hanya sekali, merayakan hari yang bahgia ini... (diiringi muzik)
Not to mention biskut raya, kueh raya, baju raya, kasut raya, duet raya, kaya raya, ____raya, ____raya, ____raya. *penat.plis continue with the list*
Dan ramadhan is almost nak berakhir. Just a few days left sebelum pergi meninggalkan kita. Adakah aim or azam kita waktu awal ramadhan dah tercapai? *terasa* Kalau belum macam mane? Jadikan ramadhan as our platform untuk boost amal ibadat kita. Bukan hanya tahu nak buat time ramadhan je. Semoga segala kebaikan yang kita buat dalam bulan ini dapat diteruskan untuk bulan-bulan yang akan datang. And do hope to get a chance to meet this blessed month ramadhan kareem dalam tahun-tahun yang akan datang. InsyaAllah.
Bila orang cakap ; Ramadhan kareem (Ramadhan yang mulia), kita jawab ; Allahu akram (Allah itu lebih mulia). *sebenarnya baru tahu*
Di kesempatan ini, saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya Aidilfitri Maaf Zahir dan Batin kepada keluarga di kampung nun jauh di sana, sanak-sedara sepupu-sepapat cucu-cicit, kawan-kawan yang sudah tua mahupun masih muda remaja , cikgu-cikgi yang penat-lelah tungkus-lumus ajar saya dari prasekolah SK Kubang Telaga, sek. rendah SK Kolam, sek. menengah SMKA Tok Bachok dan barisan lecturers of Alexandria University yang disegani, Muslimin dan Muslimat sekalian. Tidak lupa juga kepada sesiapa jua unknown yang berwajah XX mahupun XY di luar sana atau di dalam ini (belog) yang mengenali diri saya. *versi salam perantauan*

@Innal-insana laisal-tamam (sesungguhnya manusia itu tidak sempurna)
For every sins and mistakes that I’ve done, I seek for forgiveness.                               
For every deeds that you’ve done for me, I hope for redemptions.                                  
It’s time for us to really ponder of what we’ve become in the past and present thus dream of the best in our lives for the future next.
<Barakallahu fi Eid Mubarak>

2 tips menanam:

khaulah al-haura' said...

oi yg ramadhan kareem Allahu akram tu ustaz ksp ada ajar tau!

nampak sgt tidur kan?

hehe
eid mubarak ina, maaf zahir batin:)

Amalina Sarkhan said...

adeih..ade eh?
ooopss..kantoi la!

eid mubarak too aini=)