CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

27 May 2011

One Word, Stress!



Hello there! What’s up? Lama jugak lah dah tak update belog. Padahal jenguk je tiap tiap ari. Cuma takde idea nak tulis ape. Baru je idea nak mai sini, ade je benda yang mai interrupt. Nak cakap sibuk bergelumang ngan encik anat, takdelah sangat. Takdelah macam kawan kawan genius aku yang laen. Haishh, encik anat, macam mana lah nak fall in love dengan awak ah?? Saya taulah awak tu memang-menarik-tertarik-kau-memang-da-bomb. Lecturer tu takleh ajar lagi laju ke (juz kiddin’). Within 3weeks dah abes blaja upper limb. Sekarang mengadap lower limb pulak. Baru seminggu tapi macam dah cover sume je.  Mak oi, banyaknya dah blaja. Macam mana nak kasi ingat sume neh? Macam mana aku nak hidup nih? One word, STRESS!(macam horror jek)



Balik kelas je pikir, sempat ke nak study balik nih? Sempat ke nak hapal sume nih?

Asal malam je mengantuk, asal lecture je mengantuk. Bila je tak mengantuk?

Tahun lepas blaja modul nih 5weeks je. This year, we got 7weeks. Bukan sepatutnya bersyukur ke?

Oklah, change the topic please. Macam bosan jek dengar cite orang stress nih. Sungguhpun stress, hidup mestilah diteruskan dengan riang gumbira. Life must goes on, yeah!


"Adopting the right attitude can convert a negative stress into a positive one" -Hans Seyle-

Result sem1 pon dah lame dah keluar. After all the ‘bukrahs’. Congrats for those who passed the exam with excellent, v.good, good, fair. And for those who dont, never give up and lose hope.

"Success seems to be connected with action. Successful people keep moving. They make mistakes, but they don't quit."

Cuti summer pon dah konfem. 10 ogos insyaAllah. Meskipun banyak sungguh khabar angin cakap tarikh nilah, tarikh tulah. Disahkan oleh Dr. Wafaa. Disampaikan oleh ketua SR. Macam nilah baguih, tak payah nak kena ulang alik pegi Kuwait Air, Gulf Air, RJ (takyah la nak mention sume) sebab kena tukar tarikh flight. Pastu masuk dalam waiting list. Kena caj lagi. Sabor jelah.

Sekarang musim summer. Bakteria, kuman, virus memang hepi tyme macam ni. Maka, banyaklah penyakit yang berleluasa tanpa kawalan rapi dari pihak berkuasa. (cis ayat macam ape je). Yang paling femes amos, GASTROENTERITIS. Main cause, dehydration. Kena ambik ORS (oral rehydration solution). Takpun beli je smecta kat saidiliah berhampiran umah anda. Banyak kan makan buah-buahan. Tapi sekarang pisang dah tak banyak, yang banyak nya tembikai dan honeydew.



Dah, sambung baca anat balik. Kena study betol betol, barulah tak stress kan?

3 tips menanam:

mufid said...

relax pal!!!
huhuu,,ogos n blik eh...welcome home!!!
btw, take care laa,,summer n,,x berjemur kew??

NurAmalinaSarkhan said...

tengah rilex lah ni..hehe
pantai penuh dgn tourist jek.

psstt..xse wat reunion lagi ko?

-ImanAzlan- said...

bagi gua stress itu normal

...terlalu normal sampai membuatkan gua demam