CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

18 November 2011

Bila Si Nyamuk Speaking



Female Anophele : Kau tau tak, sejak aku hidup ni, aku tak pernah jumpa orang yang macam aku. Takdak sapa boleh lawan kejelitaan aku yang semulajadi nih. 
                                                                                                                                       
Female Aedes     : Jelita amende nya. Aku tengok hang serupa ja ngan aku. Habaq mai siket kat cek.

Female Anophele : Don’t you ever realize that I’ve got a pair of spotted wing? HaHa..jangan nak jeles pulak ye.
                                 
Female Aedes     : Takdok kojo den nak jeles ngan hang. Aku pun ade jugaklah wei. Aku punya kaki ni haa..3 pairs of spotted legs. Setakat wing apelah sangat.

Female Culex     : Hek eleh korang ni, ingat cunn sangat ke ade mende spotted spotted ni? Aku lah yang cun sebenarnya. Wing mahupun legs semuanya non-spotted. Simplicity is the best la u’ols.

Moral of story : Be thankful with all what you’ve got. Semua nyamuk manusia sama di sisi Allah. Tak payahla nak egois sangat. Cun mahupun jelita itu subjektif. Waallahu’alam. Renung-renungkan dan selamat beramal. Peace yo!

tengoklah wing saya yg lawa tu -female anophele-


p/s : aku pon tak berapa nak paham kenape aku kena belajar benda benda parasit ni. dahlah name semua taknak kalah, nak unik je. btw, besok aku ade practical exam. doakan aku and membe membe. adios~                            

4 tips menanam:

-ImanAzlan- said...

belum lagi bila soft tick, hard tick ngan sarcoptes scabiei semua nak berbicara.

aku hentak sekor sekor jugak kang

oh btw, doakan gua sekali

selamat selamat lah berjaye

NABILAH YUNUS said...

hahaha...kalaulah betul menatang2 ni boleh bdialog...mahu lari lintang pukang dlm lab...

Rabbuna yusahhil ^_^

*lagi dekat nk exam.lagi rajin blogwalking -.-"

NaNa said...

iye iye.

moge kita semua dapat jawab exam dgn mesra, cepat dan betul. eh. tercopy slogan polis pulak!

-ImanAzlan- said...

oh sangat setuju dengan Nabilah Yunus

tiba tiba rasa macam nak komen semua blog