CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

06 April 2011

Dah Dapat Kernih. Yeah!



Satu sem sudah berlalu, akhirnya dapat la jugak merasa adenye kernih (which is student card). Aku ingatkan, u memang xnak kasi sampai akhir tahun satu neh. Orang laen mesti dah lame dapat kan? Yelah, asasi pon dah abeh. Aku dengar matrik pon dah nak final next week kan? Tinggal lah aku terkontang-kanting mengabehkan sisa-sisa sem 2 di sini.*macamla xde org laen kat sini*. Antara kegunaan kernih adalah (yang aku tau la)>>anda bleh memiliki library card dengan harga LE30 setahun. Oh tidak, ianya bukan library u kat floor5 tu. Library yang dimaksudkan adalah Bibliotheca Alexandrina. 

ignore the 'faculity' word haha

Oleh yang demikian, mereka aka skulmate aku dulu telah merancang utk mengadakan reunion day bulan 5 neh. Siap buat kat dewan ABAS lagi tuh. Bestnya dapat jumpa cikgu-cikgu sume. Kirim salam lah kat sume cikgu ye. Sesungguhnya, aku adalah murid yang responsible ye. Sape suruh korang buat time aku xbalek. Kalo x, bleh jumpe aku. Ececeh. Bajet sume orang nak jumpa aku keh.
ye..aku mula rindu skool aku :(

Tadi mase practical biochem, aku tertinggal lab coat. Ok, bukan tertinggal sebenanya. Sengaja malas nak bawak. Sengaja nak cari pasal. Siyes aku ingat xpe xpakai pon. Dorang cakap depend on prof. Then, kedengaran suara menyapa aku.

“Where is your lab coat?? At home?? Sleeping at home??” nah, hambik kau. Nak cari pasal konon.

“Next time u dont wear your lab coat, no attendance will be taken!” sila bayangkan muka prof yang garang. 

Aku dah gabra dah. Cepat-cepat je aku buat blood hemolysis. Then, terus blah. Lagi 15minit nak pukul doblas, aku dah selamat sampai kat asrama. Padahal, practical abeh kol doblas. Sikap ini amatlah tidak digalakkan untuk dicontohi esp budak-budak section aku ye. Malangnya, sikap ini turut dicontohi oleh penolong SR kitorang.(OPSS)

kukira itu human blood. oh tidak, ianya animal blood je. cuba teka test tube manekah belaku hemolysis? same je aku nengok.

Entri hari ini diakhiri dengan kata-kata Dr. Nagwa Mashali;
“Things are to be used and peoples are to be loved. But nowadays, peoples are used and things are loved.”

Aku suka Dr. Nagwa sebab beliau selalu start lecture dengan kata-kata yang menarik plus beliau tersangatla semangat mengajar. Siap dengan gaya-gaya lagi. Pasni, aku nak bersemangat macam Dr. Nagwa lah.

4 tips menanam:

mufid said...

wow,,nice entry ngu,,huhuhu,,,share laa lg sayings dr prof tu,,it'd attract me indeed,,huhuhu,,siyes,,nk jupo mg gak,,huhuuhuh..

nazihah amin said...

i think it's 'Bibliotheca Alexandrina' :)

do correct me.hihi

NurAmalinaSarkhan said...

yep. it's bibliotheca alexandrina. dah tukar dah. btw, thanks.

-ImanAzlan- said...

though ni entry lama, tapi aku nak cakap gak, siyes aku terasa gila ngan kata-kata dr. nagwa T__T